Zonne-energie

Zonne-energie is enorm duurzaam en wordt steeds vaker verkozen boven traditionele stroom. Wij plaatsen uw zonnepanelen en geven u persoonlijk advies, zodat u er optimaal gebruik van kunt maken.

Zonne-energie-installaties gebruiken geen gas of elektriciteit bij het verwarmen van water. Dit bespaart jaarlijks tot 50% op de stookkosten. Bovendien is de lagere uitstoot van vervuilende gassen en andere stoffen besparend voor het milieu. Zelfs wanneer de zon niet fel schijnt, kan licht worden omgezet in energie.

Zonnepanelen

Zonnepanelen worden ook wel PV-paneel genoemd. Zonlicht wekt elektrische spanning op tussen laagjes silicium op de panelen. Deze spanning wordt door een zogenoemde omvormer omgezet naar wisselstroom; de stroom die geschikt is voor huishoudelijke apparaten. Belangrijk is dat de panelen zo lang mogelijk in de zon staan. Het beste is daarom de panelen te richten op het zuiden. Ook belangrijk: zorg dat er niet te veel schaduw op valt!

De opgewekte stroom hoeft u niet op te slaan in accu’s, maar wordt terug geleverd aan het stroomnet. Deze stroom gaat altijd eerst door uw eigen stroommeter. Heeft u aan het einde van het jaar meer stroom geleverd dan gebruikt? Dan krijgt u geld terug van de elektriciteitsmaatschappij. Hiervoor zult u wel met uw elektriciteitsmaatschappij contact op moeten nemen.

Meteen een afspraak maken? Dat kan! Neem contact met ons op en we komen zo spoedig mogelijk de installatie- of onderhoudsklus klaren.

No items found.